torsdag, januari 24, 2008

Restaurangveckan.

Under vecka 4-5 är det restaurangvecka i New York. Vilket innebär att man får äta tre-rätters för 24 dollar (blir i och för sig alltid mer eftersom skatt och dricks tillkommer plus det man vill dricka). Många av de bästa restaurangerna är inte med och är de med så erbjuder de oftast bara lunch, vilket i och för sig inte är så illa. Det är i alla fall ett ypperligt tillfälle att prova restauranger. Restaurangveckan sker två gånger per år, nästa gång är i Juni.
I måndags var jag och Anders på Eleven Madison Avenue, en finkrog som ligger på topplistan över de populäraste restaurangerna i N.Y. Maten var fantastiskt god och servicen exemplarisk. Jag var dock glad över att vi gick dit för lunch istället för middag då stället verkar dra en lite äldre publik.

Idag var jag och Kajsa på Park Avenue Winter, en relativt ny restaurang (knappt ett år) så den är inte skattad i ZAGAT (restaurangguide) än. Restaurangen byter dekor 4 gånger om året, efter varje årstid. Just nu är det vinterdekoren fram till påsk ungefär. Vi åt krämig squachsoppa till förrätt, röding till huvudrätt och kokkospanacotta till efterrätt. Samtliga rätter var väldigt goda och servicen var jätttebra och sällskapet var trevlig som vanligt.

Jag har bokat in 3 restauranger för nästa vecka, få se hur många jag/vi går på.

Inga kommentarer: