I torsdags var det dags för näst största helgdagen i USA (julen slår väl en aningen högre). Dagen började med att spana in den årliga thanksgivingparaden som startar på vår gata men på Central Park West (avenyn närmast parken på västra sidan). Vi tog oss till 72a gatan (bland alla andra) för att titta på de stora ballongerna. Oliver verkade inte tycka det var något över det vanliga. Så vi drog oss ganska snart tillbaka till lyan för att förbereda middagen vi skulle ha för 10 personer senare på kvällen.
Vi tillagade en kalkon på över 10 kg i ca 6 timmar i ugnen. Vi hade till och med ställt klockan till kl 03.00 natten innan för att skölja den från saltlaget den legat i. Imponerade?
Så här fin blev den!
Vi fick experthjälp med att skära upp fågeln. Kocken David ställde snällt upp.
Oliver höll sig i närheten av Sophia - många pussar blev det!
(Oliver, Sohpia, Edit och Isac somnade alla lagom till middagen. Perfekt.)
Potatismosen gjorde vi också själva men sedan fuskade vi med resten. Vi köpte Whole Foodlagad mat som hör traditionen till- stuffing, brunsås, tranbärssås, sötpotatismos, butternutsquashpurée och paj till efterrätt. Trots så mycket färdiglagat höll vi på hela dagen med förberedelserna.
Micke var inte lika pigg som Marina. Jetlagad då han kom från Sverige tidigare på em.
Elin var dock förvånadsvärt pigg för att ha landat några timmar tidigare. Elin är gravid, hon och Micke ska ha barn 6 veckor efter oss!
Det blev en riktigt trevlig kväll med massa mat över. Nästa år blir kalkonen mindre...
Vi sa även hej då till Erica och Jesper som skulle lämna New York för gott dagen efter. Det var riktigt sorgligt att säga hej då. De är ett av paren vi umgås allra mest med. Vi kommer sakna Er!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar